Abby Abadi ambil anak angkat lagi, ‘baby girl’ pula

Posted on

Abby dan suami, Muhammad Faizal bersama dua anak angkat mereka iaitu Maisara Dayana Fathia dan Muhammad Daiyan Fayyadh. Foto Instagram @daiyandayana_ & @abby_abadi112

TIDAK sampai sebulan mengambil seorang anak angkat lelaki yang diberi nama Muhammad Daiyan Fayyadh, pelakon Abby Abadi mendedahkan dia menerima pula bayi perempuan.

Abby memberitahu bayi comel itu diberi nama Maisara Dayana Fathia dan menyifatkan ia sebagai rezeki daripada Allah.

“Assalamualaikum. Selamat Pagi. Kita ada berita gembira nak kongsi pagi ni. Kita dah ada baby “kembar tak seiras” dan “kembar tak sebulan”, hehe.

“Alhamdullillah, Allah izinkan saya dan suami menjadi Mama dan Abah pada bayi-bayi ini. Doakan yang terbaik ya,” tulisnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Tuah Abby Abadi… Pagi luah mahu anak, tengah hari dah dapat!

Abby menyifatkan kehadiran dua anak angkatnya sebagai anugerah dari Allah.

Difahamkan, Dayana baru sahaja berusia seminggu.

Tambah Abby, dia berharap netizen tidak cepat menilai dirinya dan sebagai ibu dia berjanji akan berusaha yang terbaik untuk membesarkan dua bayinya itu.

“Kami akan usahakan yang terbaik, Lillahi Taala. Tak perlu rajin sangat menilai, itu tak kena, ini tak betul. Saya tengah dalam pantang ni, jaga kelakuan OK hihi,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Abby menerusi posting berbeza memberitahu dia menyifatkan kehadiran Dayana sebagai kembar kepada Daiyan.

Kata Abby, dia sudah lama mengimpikan untuk memiliki dan membesarkan anak kembar dan bersyukur ia dimakbulkan oleh Allah.

Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri melakukan tahnik terhadap anak-anak Abby dan Norman Hakim.

“Lama dah Mama impikan ada baby kembar dan Allah izinkan, Mama ada dah Daiyan dan Dayana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *