Aliff Syukri bagi hadiah tak sebut harga, Vida patut macam tu!

Posted on

Aliff berasakan tidak wajar menyebut harga hadiah tambahan yang diberi penaja. Foto Instagram: @aliffsyukriterlajaklaris

ISU mengenai barang kemas pemberian Datuk Seri Vida (DSV) kepada penyayi Aishah belum kesudahan Datuk Seri Aliff Syukri pula berpendapat Vida selaku penaja Gegar Vaganza 4 (GV4) tidak wajar menyebut harga rantai yang diberikan kepada pemenang rancangan tersebut.

Menurut Aliff, jika ia hanyalah hadiah tambahan adalah lebih baik penaja tidak menyatakan harga dan nilai kerana ia boleh disalah anggap orang ramai.

“Saya rasa seelok-eloknya kalau hadiah tambahan tidak disebut harga kerana bimbang timbul masalah di kemudian hari.

ARTIKEL BERKAITAN: Berlian palsu hadiah Datuk Vida, mesin pengesan tak berbunyi – Aishah

ARTIKEL BERKAITAN: Keputusan sudah diaudit, Vida tiada kuasa tarik kemenangan Aishah – Astro

“Semasa saya menaja beberapa program hiburan, saya ada juga beri hadiah peribadi tapi tak sebut harga dan kalau beritahu harga sekalipun saya akan cakap dengan nilai yang sebenar.

“Secara peribadi untuk kes DSV ini saya tak mahu komen lebih kerana tak tahu apa masalah beliau dan kena dengar cerita kedua-duanya dahulu,” katanya kepada mStar Online.

Aliff minta Vida dan Aishah duduk berbincang secara profesional.

Sebelum ini, Aliff pernah menaja beberapa program hiburan antaranya AF Megastar, Gempak Superstar dan Dai Pendakwah Milenia.

Pada Sabtu lalu Aishah selaku juara GV4 mendedahkan mengenai ketulenan barangan kemas yang dimenanginya selain masih belum menerima hadiah sebidang tanah lot banglo selepas hampir setahun menjuarai pertandingan itu.

Dia turut meluahkan rasa kecewa apabila pemeriksaan di kedai barang kemas mendapati barang kemas tersebut bukan asli dan tidak mempunyai nilai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *