Anak Lan Solo perlu dibedah lagi jika garisan lelangit merekah

Posted on

Wajah comel anak Lan selepas pembedahan pada Mei lalu. Foto Instagram: @lansolo_official.

PENYANYI Lan Solo memberitahu anak keempatnya, Nur Amna Quxandra berkemungkinan perlu menjalani pembedahan buat kali kedua.

Lan, 33, berkata dia perlu berbincang dengan doktor pakar sekiranya garisan di bahagian lelangit anaknya yang mesra dengan panggilan BabyXandra merekah.

Bagaimanapun, Lan berharap BabyXandra tidak perlu melalui pembedahan lagi kerana tidak sanggup untuk melihat bayinya itu berpuasa.

“Kalau keadaan lelangit itu merekah atau terbelah, kena ada perbincangan seterusnya dengan pakar.

“Tapi kalau boleh tak nak dia lalui pembedahan lagi. Tak sanggup nak puasakan dia.

Xandra mempunyai garisan putih di bahagian lelangit.

“Namun, setakat ini lelangit tu masih okey. Sebab dia minum dan makan dah tak terkeluar melalui hidung,” kata Lan kepada mStar Online.

Isteri Lan, Nur Sheila Hashim turut memuat naik video memperlihatkan bahagian atas lelangit anaknya mempunyai garisan putih di laman sosialnya.

Anak perempuannya yang mengalami masalah sumbing selamat menjalani pembedahan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada 31 Mei lalu.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Berpisah Tanpa Rela ini memberitahu keadaan anaknya kini semakin sihat dan sudah mula menikmati makanan.

Biarpun jahitan di bibir dan hidung semakin sembuh namun masih perlu penjagaan yang betul supaya jahitan tersebut tidak naik ke atas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *