Bimbang hati terluka, sebab itulah Aznil tidak kongsi gambar anaknya

Posted on

Aznil bersama anak bongsunya, Firdaus

BANGI: Datuk Aznil Nawawi tidak pernah memuat naik gambar anak-anaknya di laman sosial kerana menghormati privasi mereka. 

Jelas Aznil, beliau juga bimbang sekiranya dia berbuat demikian mereka akan menerima kecaman daripada netizen dan sebagai bapa beliau tidak mahu perasaan anak-anak kesayangannya terluka.

“Saya sudah terbiasa dengan komen negatif daripada netizen tetapi anak-anak belum tentu boleh terima. Faham sahajalah sikap segelintir netizen ini yang kadang-kadang perkara kecil pun mereka akan kritik.

“Tambahan pula mereka sangat privasi orangnya dan saya tidak mahu lukakan hati anak-anak dengan komen netizen sekiranya mereka baca,” katanya.

Aznil ditemui ketika majlis pelancaran Festival Kanak-Kanak Lola Baba yang diadakan pada Khamis.

Menerusi festival itu, Aznil turut dilantik sebagai duta rasmi manakala anak bongsunya, Firdaus Hariz Aznil, 10, sebagai presiden Kelab Kanak-Kanak Lola Baba.

Festival itu bakal diadakan pada 26 hingga 28 Oktober depan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) di sini.

Dalam pada itu, Aznil juga memberitahu beliau juga tidak pernah cuba menyembunyikan anak-anaknya daripada tatapan umum namun ia adalah permintaan mereka untuk tidak berbuat demikian.

“Selama ini jika ada pihak media yang ingin membuat sesi fotografi saya bersama anak-anak saya tak pernah tolak tetapi anak-anak yang tidak mahu.

“Sebagai bapa saya hormati keputusan mereka yang tidak mahu menonjolkan diri dalam bidang yang saya ceburi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *