Derita Rozana dipukul bekas suami terbalas! Awie diperintah bayar ganti rugi RM80,000

Posted on

Rozana Misbun menerima ganti rugi berjumlah RM80,000 dalam saman sivil yang difailkan terhadap Awie. (Gambar fail)

PETALING JAYA: Penderitaan yang ditanggung bekas isteri Datuk Awie iaitu Rozana Misbun akibat dipukul penyanyi rock itu empat tahun lalu terbalas apabila beliau menerima ganti rugi berjumlah RM80,000 dalam saman sivil terhadap artis itu.

Mahkamah Sesyen di Shah Alam pada 28 September lalu telah menghakimkan ganti rugi am sebanyak RM30,000, ganti rugi teruk sebanyak RM50,000 dan kos sebanyak RM10,000 untuk dibayar oleh Awie kepada pihak Rozana.

Rozana diwakili oleh peguam Ahmad Fakhri Abu Samah sebagai peguam utama serta Azlan Abd Roni, Muhammad Azwar Ab Manab dan Nasyrah Ezzan Ali.

ARTIKEL BERKAITAN: Pukul Isteri, Awie Bayar Kompaun RM10 Ribu Mohon Maaf Pada Rozana

ARTIKEL BERKAITAN: Awie Mengaku Salah Cederakan Rozana, Denda RM2,000

Rozana membuat permohonan saman sivil terhadap Awie pada 4 Mei tahun lalu. (gambar fail)

Azlan Abd Roni menjelaskan bahawa saman sivil yang difailkan oleh Rozana adalah untuk perbuatan tort hentaman (battery) atau pukul yang telah dilakukan oleh Awie selaku defendan kes itu pada 2 Jun 2014 di beberapa kawasan termasuk di kaunter Permodalan Nasional Berhad (PNB) di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.

Saman sivil yang telah difailkan oleh Rozana bertujuan menuntut ganti rugi untuk kecederaan-kecederaan yang dialami oleh Rozana yang mana antaranya adalah keretakan pada bahagian tulang rusuk ke sembilan dan ke-sepuluh, lebam-lebam di bahagian muka, telinga kiri, leher bahagian kiri,lengan, ketiak, dada, bilateral periorbital dan hidung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *