"Dia cari rumah sewa lebih selesa untuk keluarga dan hantar tunai umrah"- Khai Bahar di mata Datuk Mokhzani Ismail

Posted on

Khai Bahar jadi kebanggaan rakyat Perlis.

PENGARAH Muzik RTM, Datuk Mokhzani Ismail meluahkan rasa kagum terhadap pencapaian penyanyi Khai Bahar apabila bakat nyanyiannya mendapat perhatian bukan sahaja di Malaysia malah negara seberang Indonesia.

Mokhzani menerusi Facebook miliknya berkata, penyanyi berasal daripada Perlis itu tidak pernah menunjukkan bakat tersebut ketika di bangku sekolah.

“Saya kagum dengan Khai Bahar ni sebab dia naik secara mendadak la. Dari kecik di Perlis ni kita tak pernah pun tengok bakat dia yang betul-betul. Selama saya balik Perlis pun tak pernah tahu bakat dia.

“Segelintir budak-budak lain ada yang kita tengok masuk program Radio RTM Perlis Fm, Bintang Kecil, Bintang P Ramlee dan lain-lain tapi dia tak masuk tunjuk bakat pun.

“Dia nyanyi suka-suka ja kat karaoke di rumah. Kadang-kadang dia bawa gitar dekat kawan baik saya cikgu Dean Manap minta tune gitar kerana kebetulan Khai kawan baik dgn Fizura anak Dean Manap,” tulisnya.

Status perkongsian Mokhzani.

Bagaimanapun pemilik nama sebenar, Mohammad Khairul Baharuddin itu pernah mencuba nasib pada uji bakat Akademi Fantasia 3 tapi gagal.

Sementara itu, Mokhzani turut menceritakan pengalaman mengadakan persembahan di Jakarta, Indonesia Ogos tahun lalu.

Katanya, dia terkejut apabila kehadiran Khai di negara jiran itu disambut oleh peminat-peminatnya.

“Saya tak pernah kenal Khai Bahar ni sampailah apabila satu persembahan di Jakarta pada bulan Ogos 2017 iaitu untuk hubungan diplomatik Malaysia Indonesia 50 tahun.

“Dalam hati saya berkata Amy saya kenal begitu juga Ernie dan Syamel cuma Khai tak pernah sangat tahu pulak bakat dia tapi dengar kata dia orang Perlis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *