“Haqiem Rusli! Walaupun suara saya sumbang, jangan la rampas mic”

Posted on

Mohd Syamsul (kanan) menganggap tindakan Haqiem merampas mikrofon ketika dia sedang menyanyi adalah tidak wajar.

PENYANYI Haqiem Rusli yang menganggap perbuatan dia merampas mikrofon daripada Mohd Syamsul Nordin, sebagai gurauan sebenarnya mendatangkan kemarahan buat peserta I Can See Your Voice Malaysia itu.

Mohd Syamsul, 19, berkata, dia terkejut dan tidak menyangka penyanyi lagu Selamat Tinggal Sayang itu akan melakukan perbuatan sedemikian kerana ia agak kurang sopan.

ARTIKEL BERKAITAN: Insiden rampas mic, Haqiem Rusli minta berhenti cari kesalahannya

Menurut Syamsul, tindakan itu sememangnya tidak wajar dan sepatutnya Haqiem membiarkan dia menghabiskan nyanyiannya terlebih dahulu sekalipun suaranya sumbang.

“Pendapat saya, mungkin tindakan Haqiem itu tidak wajar dilakukan apatah lagi dia seorang artis. Kerana setiap tindak tanduk anda diperhatikan.


Haqiem merampas mikrofon peserta program itu yang sedang menyanyikan lagunya.

“Biarpun suara saya sumbang, sepatutnya dia kena hormat dan membiarkan saya menyanyikan lagu sampai habis. Kalau tonton program itu versi Korea, juri-juri mereka tidak akan melakukan seperti itu.

“Tapi saya tak marah dia, cuma rasa terkejut dan tak sangka Haqiem tiba-tiba naik ke pentas dan rampas mikrofon itu,” kata Syamsul ketika dihubungi mStar Online.

Dalam kejadian pada Sabtu lalu, Haqiem selaku salah seorang juri pertandingan itu naik ke pentas lalu merampas mikrofon ketika Mohd Syamsul membuat persembahan dengan menyanyikan lagu Tergantung Sepi.

Haqiem adalah penyanyi asal lagu berkenaan.

Namun dalam satu kenyataan kepada mStar Online pada Isnin, Haqiem berkata, perbuatan itu adalah sekadar gurauannya bagi memeriahkan program tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *