Julia Farhana nyaris jadi mangsa gangguan seksual pengarah terkenal

Posted on

Julia Farhana kini fobia menjalani uji bakat. FOTO: Nur Asyikin Mayudin

PETALING JAYA: Pelakon Julia Farhana pernah melalui pengalaman nyaris menjadi mangsa gangguan seksual oleh penerbit dan pengarah sebuah produksi terkenal.

Julia atau nama sebenarnya Julia Farhana Marin, 26, berkata dia masih ingat insiden tersebut berlaku ketika dia menghadiri uji bakat pada tiga tahun lalu.

“Saya hampir-hampir menjadi mangsa gangguan seksual oleh pengarah dan penerbit sebuah produksi terkenal. Kejadian itu berlaku ketika sesi uji bakat pada tiga tahun lalu.

“Saya masih ingat macam mana rasa maruah seorang wanita berada di tahap yang paling rendah. Saya diarahkan untuk melakonkan watak sebagai penggoda dan saya okey kalau berlakon berhadapan dinding.

“Tapi dia minta saya goda dia pula. Saya okey lagi dengan syarat perlu ada jurang antara kami. Namun, dia tetap bertegas suruh saya menyentuhnya.

“Saya keliru kerana dia hampir-hampir mengambil kesempatan.  Saya terus hentikan sesi itu, terus berlari ke kereta dan menangis ,” kata Julia kepada mStar Online.


Julia ditemui ketika majlis pelancaran tiga drama bersiri Salon, The Bridge dan Jibril di Metal Bees Production House, di sini pada Rabu.

Selepas kejadian itu, pengurus produksi syarikat berkenaan ada menghubungi Julia untuk menawarkan tiga drama namun dia menolaknya kerana tidak selesa untuk bekerjasama dengan pihak tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *