Makan tak menentu dan kurang rehat punca Syafiq Farhain hilang berat badan

Posted on

Tambah Syafiq, dia tidak merasakan dia terlalu memaksa diri melakukan pelbagai perkara sebaliknya tidak mahu mensia-siakan peluang diberikan kepadanya.

Sementara itu, bercakap mengenai Hero, Syafiq berkata dia teruja berpeluang berlakon dalam filem arahan Azizi Chunk Adnan itu kerana ia adalah pengalaman baharu dalam karier seninya.

Malah kata Syafiq, tema filem yang mengangkat pekerjaan anggota bomba juga membuatkan dia berasa selesa berada di set kerana dia sendiri bekerja dalam bidang berkenaan.

Aksi Syafiq ketika di set penggambaran Hero.

“Menariknya adalah menerusi filem ini saya dapat lakukan banyak perkara yang belum pernah saya lakukan walaupun ini adalah pekerjaan hakiki saya.

“Ia menyeronokkan dan pada masa sama saya turut menimba pelbagai pengalaman bukan sahaja tentang lakonan tetapi kerja saya sebagai anggota bomba,” katanya.

Bagaimanapun kata Syafiq, penglibatannya sebagai pelakon bukan bererti hatinya sudah tawar terhadap nyanyian sebaliknya merasakan tidak salah untuk mencuba sesuatu yang baharu.

“Nyanyian tetap nombor satu dan di samping itu saya cuba juga perkara lain. Mana tahu menerusi lakonan akan membawa saya kepada bidang lain pula selepas ini,” jelasnya.

Mstar