Muka Shaheizy Sam dah macam mayat gara-gara tersilap diet

Posted on

Shaheizy Sam behadapan detik cemas ketika berlakon 'Pois Evo 2'. FOTO: SAMUEL ONG

PETALING JAYA: Pelakon Shaheizy Sam pernah dimasukkan ke hospital akibat mengamalkan diet yang salah sehingga menyebabkan badannya kurang air.

Sam, 36, berkata kejadian itu berlaku ketika dia berada di pusat kecergasan sehari sebelum menjalani penggambaran filem Polis Evo 2 yang berbakikan beberapa hari.

Menurut Sam, dia sempat menghubungi kru produksi dan pelakon Zizan Razak yang turut berlakon bersama untuk datang menbawanya ke hospital selepas kedua-dua kakinya kebas manakala wajahnya bertukar pucat.

“Saya ada amalkan diet selama dua bulan dan saya tersalah susun atur penjagaan makanan dan minuman sehinggakan badan jadi kurang air. Makan tak menentu dan ada masa saya bertahan tanpa minum air beberapa hari.

“Sehari sebelum saya kembali ke set untuk menghabiskan baki penggambaran filem Polis Evo 2, saya pergi ke gimnasium untuk berlari sebab dapat rasa badan tak bersedia lagi untuk penggambaran.

“Tapi tak sangka nak jadikan kebetulan, tempat tu tak ada ruang udara untuk keluar. Kaki saya jadi kebas dan sukar bernafas. Saya hubungi terus kru produksi dan Zizan.

Barisan pelakon dan mereka yang terlibat dalam Polis Evo 2.

“Mereka datang dan tengok muka saya macam mayat sebab dah pucat teruk. Terus mereka segera bawa ke hospital,” kata Sam kepada mStar Online.

Sam ditemui ketika sidang media pelancaran filem Polis Evo 2 di The Gasket Alley di sini pada Jumaat.

Kata Sam lagi, sebaik sahaja tiba di hospital seluruh badannya menjadi kebas sehingga dia tidak dapat bergerak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *