Sihat pada usia 72 tahun, aktiviti Jeffrydin bermula selepas Subuh

Posted on

Jeffrydin masih kelihatan cergas dan awet muda walaupun usianya sudah mencecah 72 tahun.

KUALA LUMPUR: Penyanyi Pop Yeh Yeh, Datuk Jeffrydin berkongsi cara penjagaan kesihatannya yang diamalkan setiap hari untuk sentiasa kekal bertenaga dan  sihat.

Jeffrydin, 72, berkata dia akan berjalan dengan mengelilingi taman perumahannya sebanyak 10 pusingan selepas selesai solat Subuh pada setiap hari dan minum susu dan madu sebelum tidur.

“Selepas saya selesai solat Subuh, saya akan bersiap-siap untuk berjalan kaki di kawasan perumahan sebanyak 10 pusingan dan saya lakukan pada setiap hari.

“Selain itu, saya juga amalkan minum air susu dan madu sebelum tidur. Amalan meminum madu tu saya mula lakukan sejak di bangku sekolah.

“Manakala, kalau waktu lewat malam, saya hanya makan roti sahaja. Itu antara amalan yang saya buat setiap hari untuk kekalkn stamina dan sentiasa sihat,” katanya kepada mStar Online.

Jeffrydin ditemui ketika sidang media Konsert Lagenda 60-an di Istana Budaya, di sini pada Selasa.

Barisan artis yang akan menjayakan konsert tersebut.

Dalam pada itu, penyanyi yang terkenal dengan lagu Siti Haida ini akan berkongsi pentas bersama tujuh penyanyi terkenal era 1960 menerusi Konsert Legenda 60an yang akan diadakan pada 26 dan 27 Oktober ini di Istana Budaya.

Kata Jeffrydin, segala persiapan seperti pakaian dan persembahan pada malam konsert tersebut akan diuruskan oleh isteri dan anaknya.

“Isteri dan anak saya akan uruskan segala persiapan untuk malam konsert itu. Isteri akan beritahu anak tentang warna pakaian yang saya perlu pakai pada malam itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *