Wan Maimunah alami jangkitan kuman, sesak nafas

Posted on

Wan Maimunah kini ditahan di Hospital Alor Gajah, Melaka selepas mengalami sesak nafas dan jangkitan kuman pada paru-paru. Foto Instagram @jasminhamidjh

PETALING JAYA: Pelakon veteran Wan Maimunah, 65, dimasukkan ke Hospital Alor Gajah sejak Sabtu selepas mengalami sesak nafas selain terkena jangkitan kuman pada paru-paru.

Pelakon Jasmin Hamid, 45, menerusi Instagramnya memaklumkan mengenai keadaan pelakon tersebut dan meminta agar semua pihak mendoakan kesihatannya.

“Marilah kita sama-sama mendoakan untuk kakakku seniwati Wan Maimunah supaya cepat sembuh.

“Saya bertanyakan khabar beliau sendiri dan minta izin untuk khabarkan kepada yang mengenalinya bahawa beliau dimasukkan ke hospital kerana penyakit asma,” tulisnya.

Jasmin Hamid memuat naik status berhubung keadaan Wan Maimunah.

Pada November dua tahun lalu, pelakon itu pernah dimasukkan di Hospital Jasin, Melaka akibat jangkitan kuman pada paru-paru selain mengalami jantung bengkak selain mengadu sakit dada.

Dalam pada itu, Jasmin menerusi status sama berharap pihak seperti Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) agar tampil membantu meringkan beban Wan Maimunah.

“Semoga sahabat-sahabat dan pihak Seniman dan Finas dapat membantu meringankan apa yang beliau sedang lalui sekarang… Amin,” tulisnya lagi.

Sementara itu, usaha mStar Online untuk menghubunginya bagi bertanya tentang situasi sebenarnya tidak berhasil apabila telefonnya dimatikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *